27/11/21: Δωρεάν Ομιλία Πρώιμη Παρέμβαση

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021  ξεκίνησε ένας κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για τους γονείς που το Κέντρο μας θα προσφέρει σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής, Λόγου  Μάθησης: ''Ηρώ Διαμαντοπούλου''.  Το πρώτο σεμινάριο είχε  ως αντικείμενο την Πρώιμη Παρέμβαση: συζητήθηκαν τα ηλικιακά ορόσημα σύμφωνα με τα οποία κάθε παιδί αναπτύσσει συγκεκριμένες δεξιότητες (λόγου, κίνησης κλπ), αν και πότε χρειάζεται παρέμβαση και με ποιο τρόπο και στόχο γίνεται. 

Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί που παρακολουθήσαν το σεμινάριο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους ειδικούς στα πλαίσια της διάδραστικής επικοινωνίας, που είναι και το ζητούμενο αυτών των ομιλιών.

Η κυρία Διαμαντοπούλου και οι συνεργάτες της έδωσαν συγκεκριμένα αληθινά παραδείγματα με την εξέλιξη παιδιών και την αποτελεσματικότητα  της πρώιμης παρέμβασης και εξήγησαν πώς οι τεχνικές και οι μέθοδοι προσαρμόζονται σε κάθε περίπτωση. Οι υπεύθυνοι του ‘’Μητέρα-Παιδί’’ τόνισαν τη σημασία της έγκαιρης επικοινωνίας με τον ειδικό, χωρίς ταμπού, δισταγμό ή ντροπή, καθώς πλέον η επιστήμη δίνει τις λύσεις και σκοπός όλων είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά με πλήρη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους και με υγιείς πνευματικές και ψυχικές βάσεις.

Τα δωρεάν αυτά σεμινάρια θα συνεχιστούν με τη νέα χρονιά με στόχο την ενημέρωση των γονιών σε θέματα διαπαιδαγώγησης, τη βελτίωση της σχέσης των μελών της οικογένειας και την πιο εύρυθμη καθημερινή ζωή.  Επόμενοι σταθμοί η τροφική επιλεκτικότητα που απασχολεί πολλούς γονείς,  και το παιχνίδι ως μέσο επικοινωνίας και εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Μητέρα -Παιδί έχει διαμορφώσει δύο χώρους και με την παροχή προτζέκτορα που προβάλλει τις ομιλίες σε εξωτερικό χώρο, μπορούν όλοι να συμμετέχουν ενεργά παρακολουθώντας και θέτοντας ερωτήσεις στους ειδικούς. Επίσης,  σε κάθε του εκδήλωση δίνονται έντυπες οδηγίες στα πλαίσια προστασίας και μείωσης διασποράς της νόσου covid-19 και ακολουθούνται όλα τα μέτρα προστασίας : η είσοδος γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με συνεχή χρήση μάσκας και με τήρηση απόστασης μεταξύ των θέσεων των  παρευρισκομένων.