ΣΤΟΧΟΣ & ΟΡΑΜΑ

ΣΤΟΧΟΣ

Το προσωπικό του κέντρου ‘Μητέρα - Παιδί’ έχει πολυετή εμπειρία και ενασχόληση με γονείς και παιδιά. Έτσι, θελήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και να προτείνουμε τρόπους αντιμετώπισης μέσα από αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους. Στόχος μας είναι η στήριξη όλης της οικογένειας από την εγκυμοσύνη ως και τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, ώστε να χτιστούν υγιείς βάσεις.

Σε κάθε οικογένεια, ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χαρά. Συνεπάγεται όμως και πολλές αλλαγές σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο. Με τα προγράμματα του κέντρου μας θέλουμε να βοηθήσουμε στο να γίνουν ομαλά και με όσο το δυνατόν λιγότερους κραδασμούς. Έτσι η κάθε μαμά, αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια, θα μπορεί να απολαύσει όλη τη διαδικασία χωρίς περιττές δυσκολίες και άγχη που αμαυρώνουν αυτήν την πολύτιμη εμπειρία.

Ένας ακόμη σπουδαίος για εμάς στόχος είναι να παρέχουμε στους γονείς τη δυνατότητα να ενημερωθούν έγκυρα για ποικιλία θεμάτων από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Σήμερα, οι πληροφορίες για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών πληθαίνουν καθημερινά και συχνά οι γονείς χρειάζονται μια βοήθεια ώστε να προσανατολιστούν προς αυτό που ταιριάζει στη δική τους οικογένεια και να αναπροσαρμόσουν τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις. Πέρα από τον ενημερωτικό χαρακτήρα αυτών των δραστηριοτήτων, εξίσου σημαντικό είναι και το μοίρασμα εμπειριών και σκέψεων, που βοηθά τους γονείς να «ξεκλειδώσουν» και να αντιληφθούν καλύτερα τι συμβαίνει.

Στόχος μας λοιπόν, δεν είναι μόνο να βοηθήσουμε ατομικά την κάθε γυναίκα ή το κάθε παιδί, αλλά να βοηθήσουμε το σύνολο της οικογένειας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη υγιών δεσμών μεταξύ των μελών της.

ΟΡΑΜΑ

Το όραμά μας είναι να είμαστε ο πολυχώρος ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ποιοτικής ενασχόλησης τον οποίο θα εμπιστεύονται οι γονείς της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου για να βρουν νέους δρόμους ανάπτυξης, να ενημερωθούν, να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά με τα παιδιά τους, να ανταλλάξουν απόψεις με ειδικούς και άλλους γονείς. Μέλημά μας είναι όλα αυτά να γίνονται σε ένα περιβάλλον όπου μικροί και μεγάλοι αισθάνονται άνετοι και ασφαλείς.

Οι σύγχρονες πολυτελείς εγκαταστάσεις, η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού και η διαρκής επικοινωνία με τον κόσμο είναι τα όπλα μας για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να τις βελτιώνουμε προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες των οικογενειών.

Έχουμε ξεκινήσει το έργο μας με πολλή αγάπη και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, βλέποντας τη χαρά και την ικανοποίηση στα μάτια γονιών και παιδιών. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και προσπαθούμε να τη δικαιώνουμε καθημερινά, επιθυμώντας και ελπίζοντας να συνεισφέρουμε στην ποιοτικότερη ζωή της κάθε οικογένειας.