Βρεφική Κολύμβηση

Βρεφική Κολύμβηση

Η βρεφική κολύμβηση είναι μια οικογενειακή δραστηριότητα και αποτελεί ένα συνδυασμό εκμάθησης βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων, κοινωνικοποίησης, άσκησης και ψυχαγωγίας. Το πρόγραμμα στο χώρο μας απευθύνεται σε γονείς και βρέφη ηλικίας από 3 μηνών έως 5 περίπου ετών, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση εξειδικευμένης εκπαιδεύτριας. Η διαδικασία γίνεται σε ευχάριστο περιβάλλον με κέφι και παιχνίδι. Έτσι, με γνώμονα το παιδί, μέσον το γονέα και οδηγό το δάσκαλο, συντίθεται μια αρμονική μονάδα η οποία στοχεύει στη διαπαιδαγώγηση του νήπιου, θωρακίζοντας την υγεία του και ενισχύοντας τη σχέση του με το γονέα.

Τα σωματικά οφέλη για το παιδί αγγίζουν όλες σχεδόν τις λειτουργίες: ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, ενδυναμώνει τους μύες, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και έτσι, αποκτά καλή φυσική κατάσταση, θέτοντας τις βάσεις για έναν γερό οργανισμό. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, τα  παιδιά ηλικίας 12-14 μηνών που κάνουν κολύμβηση, προηγούνται κινητικά έναντι άλλων παιδιών της ίδιας ηλικίαςΕπιπλέον, ενισχύονται οι βασικές τους δεξιότητες όπως: επίπλευση με ή χωρίς υποστήριξη, βύθιση – κράτημα αναπνοής κ.α. Πολλαπλά είναι και τα ψυχικά οφέλη, καθώς βοηθά τα βρέφη-παιδιά να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους ενώ δυναμώνει και η σχέση γονέα και παιδιού, καθώς χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και μοιράζονται στιγμές χαράς.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται από την εκπαιδεύτρια ανάλογα με το κάθε παιδί, καθώς το καθένα έχει το δικό του χρόνο εξέλιξης. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου, αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε κλειστή πισίνα με  τη θερμοκρασία του νερού και  του περιβάλλοντα χώρου να μένουν σταθερά οι ιδανικές.  Επιπλέον, η απολύμανση γίνεται με αυστηρές προδιαγραφές και υπερσύγχρoνους τρόπους για αποφυγή του χλωρίου. Μάλιστα το πρωτοποριακό σύστημα απολύμανσης με μαγνήσιο προσφέρει και ιαματικά οφέλη στο δέρμα, τις αρθρώσεις και όλο τον οργανισμό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι στη διάθεση των γονιών, ώστε να εξηγήσουν όσα χρειάζονται και για να καταρτίσουν το πρόγραμμα του παιδιού με βάση τους ρυθμούς του ίδιου αλλά και της οικογένειας.