Γυμναστική Εγκύων στο Νερό

Υδρογυμναστική για Εγκύους 

Το πρόγραμμα γυμναστική εγκύων μέσα στο νερό είναι μία ιδανική μορφή άσκησης εξειδικευμένη για τη μέλλουσα μητέρα που θέλει να κρατηθεί σε φόρμα, να μην επιβαρυνθεί από τα επιπλέον κιλά και τις σωματικές αλλαγές της εγκυμοσύνης και να χαλαρώσει. 

Η γυμναστική προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλες όσες διανύουν μια ομαλή εγκυμοσύνη, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου και υπό την καθοδήγηση της εξειδικευμένη καθηγήτριας φυσικής αγωγής. Οι ασκήσεις είναι ήπιας έως μέτριας έντασης, ανάλογα με το τρίμηνο της κύησης. Άλλωστε, το σώμα μέσα στο νερό δεν επιβαρύνεται και δεν υπάρχουν κραδασμοί. Μάλιστα, όσο περνάνε οι μήνες της εγκυμοσύνης, μία έγκυος μόνο μέσα στο νερό μπορεί να κινηθεί ελεύθερα και να νιώσει ανάλαφρη .

Η γυμναστική στο νερό: 

- βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος,

- ενισχύει την καρδιοαναπνευστικό, νευρικό και μυϊκό σύστημα και δυναμώνει ιδιαίτερα την οσφυϊκή χώρα, την κοιλιά και τον κορμό,

- βοηθά στην μείωση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η δυσκοιλιότητα, και συντελεί στην πρόληψη του διαβήτη της εγκυμοσύνης. 

-Εξίσου σημαντικά είναι και τα ψυχικά οφέλη, καθώς η έγκυος αποφορτίζεται, ανακουφίζεται από το σωματικό και ψυχικό στρες και νιώθει ευεξία, γεγονός που βοηθά ταυτόχρονα και το έμβρυο.

Στο κέντρο μας είναι εξασφαλισμένοι και οι τρεις βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξει η έγκυος: η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, η κατάλληλη θερμοκρασία της πισίνας και η εξειδίκευση του εκπαιδευτή. 

Το νερό της πισίνας μας είναι από κάθε άποψη κατάλληλο για χρήση από εγκύους. Ο βασικός καθαρισμός γίνεται με άλας μαγνησίου, που τροφοδοτεί την πισίνα συνεχώς ώστε να εξαλείφονται πλήρως τα μικρόβια, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του χλωρίου, το οποίο είναι σε περιεκτικότητα αντίστοιχη του πόσιμου νερού. Γίνονται συνεχώς μικρόβιολογικοί έλεγχοι και, παράλληλα, ο εμπλουτισμός του νερού με μαγνήσιο προσφέρει εκτός από απολύμανση και ιαματική δράση σε αρθρώσεις, δέρμα και σε όλο τον οργανισμό.

Το προσωπικό του κέντρου ενημερώνει αναλυτικά τις μέλλουσες μητέρες για το πρόγραμμα και τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους και διαμορφώνουν τις ώρες άσκησης ανάλογα με το χρόνο της εγκύου.