ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΤΕΡΑ - ΠΑΙΔΙ

Το Κέντρο

Το Πρότυπο Κέντρο 'Μητέρα- Παιδί' είναι ένας πολυχώρος ενημέρωσης των γονέων, διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας βρεφών και παιδιών, ενώ παράλληλα προσφέρει την ευκαιρία της δημιουργικής αλληλεπίδρασης ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Στη μακροχρόνια πορεία μας στον τομέα της μαιευτικής και της νεογνολογίας, διαπιστώσαμε την ανάγκη προετοιμασίας των νέων ζευγαριών για την γονεϊκότητα, την κύηση, τον τοκετό και τη φροντίδα του νεογνού. Επιπλέον, οι σύγχρονες συνθήκες ζωής έχουν μεταβάλλει τους ρόλους και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Ως αποτέλεσμα, οι γονείς συχνά εκφράζουν την ανάγκη να βρουν την κατεύθυνση που τους ταιριάζει ως προς τη συμπεριφορά και την επικοινωνία τους με τα παιδιά.

Έτσι, δημιουργήσαμε ένα χώρο με σύγχρονο εξοπλισμό, προσεγμένη αισθητική και εξειδικευμένο προσωπικό, όπου προσφέρονται δραστηριότητες και προγράμματα που αφορούν σε όλη τη διαδρομή από την εγκυμοσύνη ως και τα πρώτα χρόνια του παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, η εγκυμονούσα και μετέπειτα λεχωίδα ενισχύεται σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, μέσα από τα εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης και γιόγκα αλλά και με τα σεμινάρια ψυχοπροφυλακτικής (γνωριμία με στάδια τοκετού, ανώδυνος τοκετός, θηλασμός, περιποίηση νεογνού κλπ) ώστε να κατανοήσει, να αποδεχτεί και να ευχαριστηθεί τις διαδικασίες και τις συνακόλουθες αλλαγές στο σώμα, την ψυχή και τη ζωή της. Ταυτόχρονα δίνεται έμφαση και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του πατέρα, που μοιράζεται την αγωνία, τη φροντίδα και την ευτυχία που συνδέονται με την αναμονή και τον ερχομό του παιδιού.

Με τον ερχομό του παιδιού, υπάρχουν προγράμματα που αφορούν στο νέο μέλος της οικογένειας, όπως βρεφική κολύμβηση, βρεφικό μασάζ και γυμναστική για παιδιά. Αυτά στοχεύουν στην σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού αλλά και στο χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης με το γονιό.

Επιπλέον, τα σεμινάρια όπως και η Σχολή Γονέων αποσκοπούν στην έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση των γονέων. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν σκέψεις, εμπειρίες, ανησυχίες και να ρωτήσουν τον ειδικό για όσα τους προβληματίζουν. Η ενεργή αυτή συμμετοχή τους βοηθά να αφομοιώσουν τις πληροφορίες και να βρουν απαντήσεις και λύσεις που ίσως χρειάζονται για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της εποχής και τις επιθυμίες του κοινού, σχεδιάζουμε και νέα προγράμματα. Όπως όλα, έχουν αντικείμενο την στήριξη της γυναίκας σε όλα τα στάδια της μητρότητας, την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

Φωτογραφίες Κέντρου