Βρεφικό Μασάζ

Το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη που προέρχεται από τους αρχαίους πολιτισμούς. Περιλαμβάνει τεχνικές από το Ινδικό και το Σουηδικό μασάζ, συμπεριλαμβάνοντας αρχές της Γιόγκα και της Ρεφλεξολογίας. 

Είναι ένας απλός και ταυτόχρονα ιδιαίτερος τρόπος σύνδεσης μεταξύ του γονέα και του παιδιού και το καλύτερο εργαλείο στα χέρια του γονέα για να περάσει δημιουργικό χρόνο με το μωρό του και να μπουν οι βάσεις για μια υγιή και στοργική σχέση.

Τα θετικά αποτελέσματα που έχει τόσο στη φυσική όσο και στη συναισθηματική υγεία του παιδιού είναι τεράστια:

- Δυναμώνει το ανοσοποιητικό του βρέφους, ενισχύει την ελαστικότητα των αρθρώσεων και τη νευρολογική του ανάπτυξη.

- Τονώνει το κυκλοφορικό, τους μύες, την καρδούλα και τους πνεύμονές του.

- Απαλύνει τους κοιλιακούς πόνους (από αέρια, κολικούς, δυσκοιλιότητα), ανακουφίζει από πόνους στα δόντια και βοηθά στη ρινική συμφόρηση.

- Βελτιώνει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

- Μέσω της οπτικής επαφής, του αγγίγματος, της μυρωδιάς και της ακοής βελτιώνεται η επικοινωνία του γονέα με το βρέφος.

- Καλλιεργείται η εμπιστοσύνη μεταξύ τους, ο γονέας κατανοεί το μη λεκτικό κόσμο του μωρού και το μωρό νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά.

- Διαμορφώνεται ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.

 

Τα μαθήματα στο κέντρο μας παραδίδονται από εκπαιδεύτριες με πιστοποίηση από το Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασάζ ‘IAIM’ (International Association of Infant Massage).

Απευθύνονται σε γονείς με μωρά έως 12 μηνών και ενθαρρύνεται η συμμετοχή και των δύο γονέων. Το μασάζ γίνεται μόνο από τους ίδιους τους γονείς, ή από ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα του μωρού.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις που περιέχουν το πρακτικό και το θεωρητικό κομμάτι.

Χρειάζεται να φέρετε μαζί σας: Μια πετσέτα ή κουβερτούλα (τύπου φλις) και ένα σεντονάκι για να κρατά το μωρό ζεστό, ένα σελτεδάκι, επιπλέον ρούχα και πάνες.

Σας παρέχουμε: 

- Mπουκαλάκι με έλαιο για το μασάζ.     

- Ειδική κούκλα, εάν το μωρό σας κοιμάται ή δεν έχει διάθεση, με την οποία μπορείτε να εξασκηθείτε στις μαλάξεις που θα εφαρμόσετε μετά στο σπίτι με το μωράκι σας.

- Σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος των μαθημάτων.