8/6/19: Παρουσίαση Προγραμμάτων και Υπηρεσιών

Τ​ο Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 έγινε η επίσημη παρουσίαση των προγραμμάτων  Κέντρου ''Μητέρα-Παιδί''. Το Κέντρο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό για να ενημερώσει σχετικά με τις υπηρεσίες του, που αφορούν στη μητέρα -και σε ευρύτερο  επίπεδο το γονιό- και το παιδί . Στόχος  είναι εκπαιδευτική ψυχαγωγία των παιδιών, η ενημέρωση- πληροφόρηση των γονέων και η συμβολή στην βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας των μελών της οικογενειας.

Οι εκπρόσωποι των προγραμμάτων, διαμόρφωσαν το περιεχόμενό τους με βάση την ακαδημα'ι'κή και επαγγελματική τους  εμπειρία και με γνώμονα την κάλυψη αναγκών των γονιών και της οικογένειας. Έτσι, ενημέρωσαν το κοινό για το περιεχόμενο και τους σκοπούς των ποργραμμάτων.

Η ποικιλία των προγραμμάτων καλύπτει τις ανάγκες των γονέων από την περίοδο της εγκυμοσύνης ως και τα πρώτα χρόνια του παιδιού. Οι εγκυμονούσες μπορούν να απευθυνθούν στο κέντρο για εκγύμναση στο νερό και γιόγκα, για παρακολούθηση σεμιναρίων προετοιμασίας για τον τοκετό, τη φροντίδα νεογνού , το θηλασμό κλπ, ενώ απο τους πρώτους μηνες ζωής του παιδιού, το κέντρο προσφέρει τα εξειδικευμένα προγράμματα βρεφικής κολύμβησης και  βρεφικού μασάζ . Στη συνέχεια, για παιδιά από 3 ετών και πάνω παρέχει υπηρεσίες διαδραστικής γυμναστικής και γιόγκα. Επιπλέον, η πρόοδος της επιστήμης και οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής κάνουν απαραίτητη τη διενέργεια σεμιναρίων για γονείς με αντικείμενο ζητήματα όπως η τοποθέτηση ορίων στο παιδί,η επιθετικότητα, η  ζήλεια για τα αδέρφια, προβλήματα ύπνου και διατροφής και άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι γονείς.