Γιορτή της Μητέρας 2023

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο μας το Σάββατο 13 Μαϊου. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης κινήθηκε γύρω από τον παιδικό καρκίνο και την ψυχική δύναμη που κρλυβει μέσα της η κάθε μητέρα. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ενώ το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος της πόλης.

Η κ. Ζαχαριάδου Μαρία ήταν η πρώτη ομιλήτρια της εκδήλωσης εκπροσωπώντας το mommy cool, νούμερο 1 γονεϊκό portal της Κύπρου.

Στη συνέχεια η κ. Καπόγλη Αγγελικλη, Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καλαμάτας, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την εθελοντική πράξη «γίνε δότης μυελού των οστών». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους να γίνονται εθελοντές δότες μυελού των οστών την ίδια ημέρα.

Ο κ. Νοτταράς Νίκος, διευθύνων σύμβουλος της Omnigen, 1ης αδειοδοτημένης τράπεζας φύλαξη βλαστοκυττάρων, μίλησε για τη φύλαξη ομφαλικού αίματος ενώ στη συνέχεια ο κ. Στριμπάκος Αλέξιος, Παθολόγος Ογκολόγος Δ/ντης Ε Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ, παρουσίασε την ιατρική προσέγγιση του παιδικού καρκίνου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κ. Φερέτου Ελένη και τον κ. Σίνη Χρήστο, εκπροσώπους του Συλλόγου Φλόγα, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του συλλόγου ενώ το παρόν έδωσαν και μαμάδες-μέλη του συλλόγου που εξιστόρησαν τη βιωματική τους εμπειρία, φέρνοντας συγκίνηση στα μάτια του κόσμου.

Δείτε το σχετικό βίντεο